Policie obvinila řidiče kamionu z nehody u Obědovic

Hradec Králové – Policie obvinila sedmadvacetiletého řidiče polského kamionu, který zavinil čtvrteční nehodu u Obědovic na Hradecku. Při srážce nákladního auta s protijedoucím osobním vozem přišli o život čtyři lidé. V případě prokázání viny hrozí řidičovi až šest let vězení. Muž je obviněn z usmrcení z nedbalosti a policie již podala návrh na vzetí do vazby.

Nehoda se stala ve čtvrtek časně ráno na silnici I/11 mezi obcemi Káranice a Obědovice. Podle policie nehodu zavinil řidič polského kamionu značky DAF, který předjížděl nezjištěné auto v místě, kde je zákaz předjíždění. Nestačil se však vrátit do svého pruhu a bočně se srazil s protijedoucí Škodou Felicia, kterou náraz roztočil a odhodil do protisměru přímo před kamion Scania. Felicia i Scania po srážce skončily v příkopu.

Při srážce zemřeli čtyři muži z felicie ve věku 18 až 30 let, osmadvacetiletý muž byl z auta po nárazu vymrštěn a skončil s těžkými zraněními v péči lékařů. Silnice byla v místě nehody kvůli vyšetřování a odstraňování vraku vozu zhruba deset hodin uzavřená. Při nehodě vznikla škoda za zhruba 900 tisíc korun.