Žena si objednala brutální přepadení přítele, chtěla jeho majetek

Praha - Pražští kriminalisté v úterý dopadli šestatřicetiletého muže, který je podezřelý, že na objednávku mladé ženy v březnu přepadl jejího partnera, několik hodin ho bil, držel v zajetí v jeho domě a nakonec ho oloupil o telefon, peníze a platební kartu. Žena, která zločin údajně zorganizovala, byla zadržena také. Hrozí jí desetileté odnětí svobody, muž by mohl strávit ve vězení až 12 let.

Přepadení se odehrálo na konci března v Praze 9. Podle policie bylo promyšlené a velmi brutální. „Pachatel na poškozeného čekal několik hodin uvnitř jeho domu a ihned po příchodu ho napadl údery kovovou tyčí do hlavy. Přitom požadoval vydání hotovosti v řádu milionů korun, platebních karet a bezpečnostních kódů k nim a další cennosti,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan. 

Když to muž odmítl, údajný lupič ho podle policie spoutal, omotal mu ruce a hlavu lepicí páskou a více než sedm hodin ho držel v domě. Po celou dobu napadeného bil a způsobil mu otřes mozku a řadu vážných zranění obličeje. „Pak těžce zraněného zabalil do igelitového pytle, který omotal páskou, a z domu odešel. Přitom si odnesl mobilní telefon, platební karty a peněženku, ve které bylo několik tisícikorun,“ sdělil Hulan.

Kriminalisté však při vyšetřování zjistili, že přepadení si u podezřelého muže zřejmě objednala šestadvacetiletá partnerka poškozeného, která se chtěla dostat k jeho majetku. Podle Hulana žena akci naplánovala, dala pachateli klíče od domu a instruovala ho, co má po oběti požadovat. Policie ženu obvinila z organizování loupeže, muž si vyslechl obvinění z loupeže, zbavení osobní svobody a neoprávněného opatření a z padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněného muže zadržela pražská zásahová jednotka, protože je to nebezpečný pachatel, dodal Hulan.