Krejčíř je v JAR spojován již se sedmou vraždou

Johannesburg - Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř je v Jihoafrické republice spojován s další vraždou. Místní server Mail & Guardian Online dnes tvrdí, že Krejčíř měl blízký vztah s podnikatelem Markem Andrewsem, který byl ve středu nalezen mrtev. Podle policie šlo o vraždu. Krejčíř se k tomu podle svého advokáta odmítá vyjádřit.

Andrews byl kdysi obchodním společníkem majitele sítě striptýzových klubů Lollyho Jacksona. Ten byl zastřelen loni v květnu a jeho vrahem byla údajně někdejší Krejčířova pravá ruka George Smith, který pochází z Kypru, kde se prý nyní ukrývá, uvedl Mail & Guardian Online. Andrewsovo tělo se našlo ve středu ráno u dálnice R59 nedaleko městečka Alberton východně od Johannesburgu. Policie sdělila, že měl svázané ruce za zády a byl střelen zezadu do hlavy.

Pokud by se potvrdilo spojení mezi Andrewsem a Krejčířem, zvýšil by se počet lidí, kteří hrůzně a tajemně zemřeli od roku 2009 a měli nějaký vztah s Krejčířem, na číslo sedm.

Krejčíř spojitost odmítá

„Krejčíř odmítá odpovídat na všechny podobné otázky,“ reagoval prý Krejčířův advokát Eddie Classen na otázku, zda český podnikatel řešil při svém posledním hovoru s Andrewsem nějaký obchod a jaké povahy byl vztah obou mužů. Andrews a Krejčíř prý vznášeli finanční nároky vůči Jacksonově pozůstalosti, kterou spravoval Iaan Jordaan, který byl nedávno také zavražděn. Krejčíř se podle zmíněného zdroje setkal v poslední době vícekrát s Andrewsem, který měl údajně finanční potíže.

Mail&Guardian Online se prý také doslechl, že klub v johannesburském předměstí Cresta, který se stal kdysi předmětem právní bitvy mezi Andrewsem a Jacksonem, je nyní zastavárnou Money Point. Ta patří do obchodní sítě, kterou údajně kontroluje Krejčíř, dodal dnes jihoafrický server.