Šéf policejní inspekce podle ÚOOZ informace nevynášel

Praha – Šéf policejní inspekce Dušan Brunclík nevynášel informace týkající se neobjasněné vraždy. Zjistil to Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, který se oznámením na Brunclíka zabýval. Brunclík měl prý informace vynášet z vyšetřování případu neobjasněné vraždy šestadvacetiletého mladíka v Aši, kterého neznámý pachatel či pachatelé přepadli, když se vracel z diskotéky, uvedl už dříve deník Právo.

Mladíka brutálně zbili, přivázali ho lanem za auto a přes kilometr vláčeli po silnici. Poté ho nechali ležet a ujeli. Mladík na místě zemřel. Podezřelým byl policista z Aše, s jehož přítelkyní se oběť na diskotéce bavila. Inspekce jej sice navrhla obvinit, ale plzeňská státní zástupkyně to pro nedostatek důkazů zamítla.   

Oznámení na šéfa inspekce podal podezřelý policista, který pod ním byl podepsaný, poté, kdy Brunclík v lednu vystoupil v pořadu Soukromá dramata a případ popisoval. Policisté ze speciálního oddělení inspekce, kteří mají prověřovat možnou trestnou činnost lidí z vlastních řad, ale podle deníku zjistili, že policista žádné trestní oznámení nepodal a jeho podpis byl zfalšovaný.   

Inspekce nedávno prověřovala kvůli údajnému úniku informací také šéfa ÚOOZ Roberta Šlachtu. Ani v jeho případě se podezření nepotvrdilo. Oba funkcionáři již dříve řekli, že trestní oznámení jsou pokusem o jejich diskreditaci.