Policie znovu navrhuje žalobu pro Trpišovského za agresivní jízdu na D1

Praha – Policie znovu navrhuje poslat před soud Aleše Trpišovského, který měl loni ohrožovat ostatní řidiče na dálnici D1. Státní zastupitelství obdrží návrh na obžalobu za pokus o těžké ublížení na zdraví, za to by v případě odsouzení hrozilo Trpišovskému až 12 let vězení. O dalším postupu teď rozhodne krajské státní zastupitelství, jasno by mělo být do konce příštího týdne. Policie navrhla Trpišovského obžalovat už několikrát, naposledy ho obvinila v září. Státní zástupce Tomáš Milec však tehdy žalobu nepodal, ale vrátil kauzu policii k došetření.

Trpišovský je podezřelý z toho, že na konci loňského roku agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu na D1. Podle policie ve dvou případech předjel pomalejší automobily zprava, opět se před ně zařadil a prudce brzdil. Tím donutil řidiče k zastavení. V jednom případě ale řidič pomalejšího auta nestačil zabrzdit a havaroval. Trpišovský už dříve uvedl, že vinu necítí a za havárii nemůže.       

Podle České televize a Primy se zřejmě stal Trpišovský letos v květnu účastníkem dalšího konfliktu. Údajně měl dostat facku od jiného řidiče, s nímž se na dálnici D1 dostal do sporu kvůli „nebezpečnému zpomalování jízdy“. Podle televizí událost zachytily dálniční kamery, policie však případ nekomentovala.   

Podnikatel rovněž podle serveru Týden.cz nedávno přišel na půl roku o řidičský průkaz. Za to, že měl na voze místo platné registrační značky jen vytištěnou fólii končící čísly 2222, dostal také pokutu.