Ruce z Kunratického potoka asi patří k torzu těla ze Žižkova

Praha - Podle policie je velice pravděpodobné, že ruce nalezené začátkem prosince v Kunratickém potoce patří k torzu těla objevenému na Štědrý den v lesoparku na Krejcárku. Naznačila to soudní pitva. Podle ní ostatky patří ženě mezi 40 a 45 lety. Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana to ale definitivně potvrdí až znalecký posudek z oboru genetiky. Policistům se zatím nepodařilo zjistit identitu oběti, žádají proto veřejnost o pomoc při objasnění případu. Jakékoli informace mohou lidé policistům sdělit na lince 158.

Žena podle lékařů zemřela nejpozději 5. prosince, o den později byly nalezeny pravděpodobně její ruce. Podle kriminalistů byla štíhlá přibližně 175 centimetrů vysoká. Měla světlé vlasy a na levém rameni poblíž klíční kosti mateřské znaménko. 

Kriminalisté prosí o pomoc i veřejnost. Přivítali by zejména jakékoli informace k člověku, který přinesl do žižkovského lesoparku černý igelitový pytel, ve kterém bylo torzo nalezeno. Rovněž žádají o pomoc při objasnění nálezu rukou. Ruce ležely u křižovatky Branické a Dolnokrčské ulice v pražských Modřanech. 

„Policisté z tohoto místa také apelují na všímavost občanů, kteří v období posledního měsíce postrádají ženu odpovídající shora uvedenému popisu,“ uvedl mluvčí. Podle něho je výzva určena například hostinským či prodavačům, kteří od 5. prosince postrádají „svého stálého hosta či zákazníka“.