Oběti znásilnění vyhlížel z okna, teď mu hrozí 10 let

Praha - Pražští kriminalisté zadrželi osmnáctiletého mladíka, který údajně znásilňoval a okrádal ženy na sídlišti Černý Most. Policie zatím zná tři jeho oběti, mladík se ale doznal k více znásilněním. Policisté proto vyzývají ženy, které se staly jeho obětmi, aby kontaktovaly linku 158. Soud poslal mladíka do vazby, podle pražské policejní mluvčí Jany Rösslerové mu hrozí až desetileté vězení.

První případ se stal 6. listopadu kolem 03:00 ráno v Bryksově ulici, druhý 18. listopadu kolem 23:00 v Ocelkově ulici a třetí na stejném místě 17. prosince krátce po 06:30. Mladík pokaždé hrozil ženám nožem, požadoval po nich finanční hotovost a donutil je k pohlavnímu styku. „Vybíral jsem si je podle toho, jak šly, jak se pohybovaly a jak vypadaly… Seděl jsem u okna u počítače a vyhlížel jsem je, když procházely,“ uvedl mladík při výpovědi.

Ženy si vybíral za oknem jednoho z domů, kde žil u svého bratra. Vždy postupoval podle stejného scénáře. Hledal mladé, štíhlé a malé ženy. „Když poškozená odpovídala jeho profilu, který se mu zamlouval, tak si oblékl mikinu a vyběhl za ní ven,“ řekl ČT kriminalista. Na sídlišti Černý Most bydlel mladík jen půl roku, do té doby žil ve výchovném ústavu. „Zatím se neprokázalo, že by měl jakékoliv problémy s drogami nebo s alkoholem. Je to spíš introvertní člověk, který byl již jednou trestán za sexuální delikt,“ dodal kriminalista.    

Kriminalisté z pražské Palmovky pohyb podezřelého muže v dané lokalitě monitorovali. 7. ledna asi hodinu po půlnoci zadrželi na křižovatce ulic Bobkova a Bryksova mladíka, který odpovídal popisu pachatele a choval se podezřele. Policistům se ještě pokusil utéct, byl ale zadržen. Při prohlídce u něj policisté našli zbraň, takzvaný boxer, se dvěma výklopnými noži a další zbraň stejného typu s pěti hroty.

Kriminalisté násilníka obvinili z trestných činů loupeže a znásilnění, za což mu hrozí až desetileté vězení. Po všech provedených úkonech ze strany kriminalistů byl eskortovaný do policejní cely s podnětem na návrh na vzetí do vazby, který soudce akceptoval.

Reportáž Ley Surovcové (zdroj: ČT24)