Kotrouš nesl peníze na pražský magistrát

Praha - Bývalý ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš nesl 200 tisíc korun, které údajně obdržel jako první část úplatku několik dnů před svým zatčením, někomu na pražský magistrát. Uvedlo to dnešní Právo s tím, že z úřadu už odešel bez peněz. Kotrouš je kvůli podezření z korupce ve vazbě, hrozí mu v případě odsouzení až 12 let vězení.

Policisté v té době už Kotrouše sledovali. Údajný úplatek se jim sice ztratil z dohledu, nicméně znají místo zmizení. U koho peníze skončily, detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu podle deníku zjišťují. Mluvčí útvaru Pavel Hanták nechtěl věc nijak komentovat.

Kotrouše zatkli 25. listopadu i s dalším údajným úplatkem, tentokrát ve výši 150 tisíc korun za zakázku na servis aut městské policie. Soud na něj posléze uvalil vazbu, aby nemohl ovlivňovat svědky a mařit vyšetřování. Městské policii Kotrouš velel od roku 2002. Absolvoval policejní akademii, deset let byl ředitelem obvodu Praha 6, pak krátce náměstkem ředitele strážníků.