Stanislav Huml vstoupil do poslaneckého klubu ČSSD

Praha – Poslanec Stanislav Huml (dříve Věci veřejné) vstoupil do sněmovního klubu ČSSD, s nímž už řadu měsíců spolupracuje. Uchází se o členství v sociální demokracii, rád by vstoupil do místní organizace v Brandýse nad Labem. „Záleží na vůli místních členů, zda se Huml stane členem sociální demokracie. Krajská organizace do toho vstupuje pouze v případě, že by nebyl přijat a odvolal se,“ poznamenal šéf krajské ČSSD Richard Dolejš.

Huml vystoupil z klubu nejmenší vládní strany loni na jaře po aféře kolem VV, zejména nynějšího šéfa jejich klubu Víta Bárty. Od května pak spolupracoval s ČSSD a docházel i na jednání jejího klubu. Dohoda zněla, že se spolupráce po půl roce vyhodnotí.      

Hlasování o vstupu do frakce sociálních demokratů bylo podle Humla jednomyslné. Už prý nadále nechtěl být jen pasivním spolupracovníkem ČSSD, ale chce se na krocích frakce aktivně podílet, hlavně ve své odbornosti, kterou je bezpečnost silničního provozu. 

Sociálních demokratů byl původně 56. Z klubu ale odešli Jiří Paroubek a Jiří Šlégr. Paroubek založil novou stranu Národní socialisté - levice 21. století, do které s ním Šlégr přešel. S Paroubkem spolupracuje i další bývalý poslanec VV Jaroslav Škárka.