Kotrouš zůstává ve vazbě, žalobkyně zamítla žádost o propuštění

Praha – Bývalý šéf pražských městských strážníků Vladimír Kotrouš, který je podezřelý z korupce, zůstává ve vazbě. Státní zástupkyně zamítla jeho žádost o propuštění. Uvedla to mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Stále prý existuje obava, že by mohl ovlivňovat svědky. Rozhodovat o propuštění bude nyní Obvodní soud pro Prahu 9.

Obvinění Kotrouše z trestného činu přijetí úplatku se podle detektivů z Útvaru odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) týká přidělení několikamilionové zakázky pro městskou policii. Podle médií případ souvisí s firmou Jíša autoservis, která se stará o vozy městské policie. Kriminalisté ale prověřují Kotroušovo jednání i v několika dalších zakázkách.

Úplatek ve výši několika set tisíc korun

Exšéfa strážníků zadrželi detektivové údajně přímo s úplatkem ve výši několika set tisíc korun loni 25. listopadu ve služebním autě v okolí pražské Jižní spojky. Policisté jej zadrželi krátce poté, co zadokumentovali předávku peněz. Ty prý obviněný převzal za přidělení několikamilionového kontraktu na poskytování služeb městské policii. Kotrouš již o propuštění z vazby žádal v prosinci loňského roku, státní zástupce ani soud mu však nevyhověli. V případě odsouzení mu hrozí až dvanáctileté vězení.