Uplynulo 115 let od založení národně socialistické strany

Praha - Uplynulo už 115 let od založení národně socialistické strany. Na vzpomínkovém shromáždění si představitelé připomněli významné historické osobnosti strany a události, které mají se stranou co dočinění. Vzpomínka byla věnována i národnímu obrození a sametové revoluci. Jakožto pokračovatelé odkazu se cítí strana Národní socialisté - levice 21. století.

Za akcí stojí Národní socialisté – levice 21. století

Akci uspořádala strana Národní socialisté - levice 21. století, která se k původní tradici hlásí. V projevech představila taky ideový program a budoucí politické cíle.

„Chceme jít na podzim do krajských voleb ve všech krajích, dokončujeme výstavbu krajských organizací,“ říká Jiří Paroubek, předseda strany NS-LEV 21.

Program strany

  • Zdravotnictví pro všechny
  • Sociální jistoty
  • Vystupovat proti korupci, nezaměstnanosti a ekonomické krizi

Pozornost věnována i prezidentu Edvardu Benešovi

„Byla to klíčová figura, jejíž úloha vystoupila do popředí zejména v roce 1931, kdy koordinoval práce na novém stranickém programu, kterému se od roku 1931 říká Benešův program,“ tvrdí Jaroslav Král, předseda legislativní rady strany.

Strana vznikla na konci března roku 1897 odštěpením národního proudu v dělnickém hnutí. Od začátku v sobě spojovala princip národní a sociální.

Reportáž Anny Rackové (zdroj: ČT24)