Řidiči se mohli otestovat v Autoškole národa

Praha – Na obrazovky České televize se už počtvrté vrátil největší celostátní test řidičských dovedností Autoškola národa. I tentokrát řidiči mohli zjistit, zda by byť virtuálně nepřišli o řidičský průkaz. Testování se tentokrát zaměřilo na jaro na silnicích a ve studiu změřili síly řidiči z venkova a řidiči z měst. Záznam z televizního přenosu je v tomto článku.

Na výběru jednotlivých témat se podílely dvě organizace – BESIP a Aimon. „Společně s firmou Aimon jsme doplnili třeba témata bezpečné jízdy na dálnici, téma přechodu, víceproudé komunikace nebo alkoholu,“ podotkla ředitelka BESIPu Ivana Pánková. Dle jejích slov na silnice během Velikonoc vyjíždějí takzvaní sváteční řidiči, kteří nemají takové zkušenosti.

„Při výběru animací do pořadu jsme se soustředili na běžné situace, se kterými se řidiči mohou setkat při výjezdu z měst. Je tam třeba problematika srážky se zvěří a pak některé obecné věci, třeba schopnost zareagovat, když se člověku přihodí dopravní nehoda,“ vysvětlil Pavel Buršík z agentury Aimon. Projekt se natáčel ve Vysokém Mýtě.

Diváci si mohli při sledování přenosu udělat test Autoškoly národa. Zhlédli patnáct animací dopravních situací a v průběhu večera odesílali textové zprávy. Ve zpětné smsce se pak dozvěděli, kolik by měli trestných bodů, kolik by zaplatili na pokutách a jestli by nepřišli o virtuální řidičský průkaz.