Janoušek ve výpovědi popřel, že srazil ženu úmyslně

Praha - Roman Janoušek popsal policii březnovou nehodu, při které údajně srazil ženu. Podle svých slov poškozenou ztratil ze zorného pole a neví, že ji srazil. Okolnosti nehody popsal v písemném prohlášení, které bylo založeno do spisu. Podle advokáta Víta Širokého přednese plnou výpověď pravděpodobně až před soudem. Případ vyšetřují kriminalisté z Hradce Králové, lobbistu vyslechli v Praze.

Podle Širokého si prý Janoušek uvědomoval, že se ho řidička auta snažila ihned po střetu kontaktovat. Údajně se mu ale ztratila z jeho zorného pole a neví, že ji srazil. „Rozhodně popírá, že paní srazil úmyslně a že by ujel z místa nehody bez poskytnutí první pomoci,“ dodal advokát s tím, že policisté Janouškovi další otázky nekladli: „Předpokládám, že vypovídat bude až před soudem.“

Rekonstrukce nehody by mohla být v červnu

Vyšetřování by mělo pokračovat rekonstrukcí nehody, podle advokáta by se mohla konat v červnu. Otázkou ale také stále zůstává výše odškodného, které bude žádat zmocněnec poškozené ženy Josef Lžičař. Podle dřívějších informací už má od motolské nemocnice bodové ohodnocení zranění poškozené, ze kterého bude vycházet při stanovení částky. Dokument má zaslat Širokému, aby mohli začít jednat o náhradě škody. 

Policie viní Janouška z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až desetileté vězení. Lobbista podle policie 23. března při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu jedoucího před ním. Jel prý ale dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat. Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policie jej dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

Postup policistů po nehodě vyvolal kritiku. Vedení pražské policie za chyby potrestalo čtyři policisty snížením platu a jednomu udělilo napomenutí.