Modrý anděl má za smrt klienta zaplatit 1,5 milionu

Praha – Městský soud v Praze dnes přiznal odškodnění 1,5 milionu korun za to, že řidič taxislužby havaroval a zabil převáženého klienta. Částku má vdově po zesnulém Michalu Třískovi zaplatit firma Modrý anděl. Ta ale nadále odpovědnost za nehodu odmítá a zvažuje, že se proti rozsudku odvolá.

Před 2,5 lety si Michal Tříska dal v hospodě pár piv. Jelikož nechtěl řídit, zavolal si Modré anděly. Řidič ho měl odvézt i s autem domů. Jenže v Radlické ulici v Praze dostalo auto smyk. Silný náraz do sloupu pan Tříska nepřežil.

O pár dní později zemřel v nemocnici i řidič. Firma Modrý anděl se začala hájit tím, že převozy podnapilých lidí jen zprostředkovává. S nehodou nechtěla mít nic společného. „Odpovědný je pan Tříska, a to s ohledem na to, že technický stav vozu byl takový, jaký byl,“ řekla už dříve advokátka Modrých andělů Denisa Sudolská. „Dělá to na mě dojem, že v podstatě se snaží dokázat to, že si manžel smrt způsobil sám,“ myslí si ale vdova. Odmítla se s tím smířit a firmu zažalovala o dva miliony korun.

Soud jí dnes z větší části vyhověl. „Bylo jednoznačně prokázáno, že za způsobenou škodu po dopravní nehodě odpovídá společnost Modrý anděl,“ uvedla mluvčí pražského městského soudu Martina Lhotáková. Soud přitom přihlédl k tomu, že vdovu a jejího syna odškodnila už pojišťovna, od které získali dohromady 480 tisíc korun. 

Reportáž Jiřího Pánka (zdroj: ČT24)