Roztržitý lupič ve spořitelně poztrácel ukradené peníze i granát

Brno – Brněnští kriminalisté pátrají po muži, který v pátek v brněnské Křídlovické ulici přepadl Českou spořitelnu. Přepadení však připomínalo spíše scénář komedie s Pierrem Richardem, pachatel si totiž při útěku počínal natolik roztržitě a neopatrně, že poztrácel většinu lupu, a cestou z přepadené pobočky ztratil dokonce i nefunkční granát, jímž ohrožoval pokladní. Nakonec se tedy vzniklá škoda odhaduje na 30 tisíc korun. Muži však hrozí až 12 let vězení.

Lupič při přepadení předložil přítomné pokladní lístek s výhružným textem. Psalo se na něm, že muž má granát a požaduje všechny peníze. Vyděšená žena mu peníze vydala, pachatel je vzal do náruče a otočil se k východu z budovy. „Při cestě mu ale začaly padat na zem. Velká část z nich skončila na chodníku před bankou. Z kapsy mu tam vypadl i granát, naštěstí nefunkční,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Straková. Lupič se zřejmě již nechtěl dále zdržovat, nasedl na jízdní kolo a z místa ujel. Pracovníci spořitelny peníze posbírali a zjistili, že si odvezl asi 30 tisíc korun.

Muž zhruba kolem 40 let měří 175 centimetrů a má plnoštíhlou postavu. Na tváři měl hustý, nepřirozeně vypadající plnovous, mohlo jít o maskování. Dále měl dioptrické brýle s kulatými obroučkami a na hlavě tmavou kšiltovku. Zaznamenaly jej bezpečnostní kamery. Policie žádá svědky, kteří pachatele kdekoli spatřili, aby se přihlásili na lince 158.