Felicia se srazila s náklaďákem, dva mrtví a tři zranění

Jihlava - Dva lidé zemřeli a tři se těžce zranili při tragické nehodě na Jihlavsku. Kolem desáté hodiny večer se v obci Jezdovice na trase mezi Jihlavou a Třeští srazilo osobní auto Škoda Felicia s nákladním. Dvaačtyřicetiletý řidič osobního auta, který je jednou z obětí, neměl řidičský průkaz. Svým autem údajně kličkoval po silnici a čelně se srazil s nákladní tatrou. Policie nařídila pitvu kvůli zjištění alkoholu nebo drog v jeho krvi.

Nehoda se stala v pátek kolem desáté večer na silnici druhé třídy mezi Jihlavou a Třeští v obci Jezdovice. „Osobní auto jedoucí ve směru na Jihlavu údajně kličkovalo po silnici a čelně se střetlo s nákladní tatrou jedoucí v protisměru,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. 

V osobním voze jelo pět lidí. Kromě řidiče zahynul i další, sedmapadesátiletý muž. Devětatřicetiletá žena a další spolujezdci ve věku 34 a 35 let skončili s těžkými zraněními v nemocnici. Řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění. Škoda dosáhla 240 tisíc korun. Silnice byla po dobu vyšetřování asi na dvě hodiny uzavřena.