Janoušek prý dá zraněné ženě odškodné v řádu statisíců

Praha - Podnikatel Roman Janoušek dá zraněné ženě, kterou v březnu podle policie v opilosti srazil autem, odškodné ve výši trojnásobné částky, již vyčíslí lékaři. Řádově by to měly být statisíce. Předběžně se na tom dohodli zástupci obou stran. S informací přišla Mladá fronta DNES.

„Nebude to přirozeně žádných 20 milionů, jak spekulovala některá média. Mohu jen říct, že řádově půjde o statisíce,“ řekl listu advokát ženy Josef Lžičař. Na přesné částce by se měli dohodnout tento týden.

Podle Lžičaře je v zájmu Janouška, aby ženě zaplatil obnos ještě před podáním obžaloby. Jedině tak by mu to mohlo u soudu pomoci. Žalobkyně Jitka Rybenská předpokládá, že vyšetřování bude ukončeno během září. Pak by mohla podat obžalobu. Policie viní Janouška z úmyslného těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až desetileté vězení.

Janoušek podle policie při jízdě 23. března v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do před ním jedoucího vozu. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, lobbista ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policisté jej dostihli, při dechové zkoušce mu naměřili přes 2,2 promile alkoholu.