Nebe zůstane zatažené po celý únor, v nižších polohách má pršet

Praha - Rekordní teplo opět vystřídají mrazy. Ochlazovat se začne už dnes a o víkendu teploty klesnou pod nulu. Po celý únor pak nebe zůstane zatažené, v nižších polohách má pršet, hory zasype sníh. Denní teploty budou šplhat až k šesti stupňům. Noční minima se mají podle měsíční předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu pohybovat mezi nulou až minus šesti stupni. Teplotně bude únor průměrný až slabě podprůměrný, srážek ale spadne víc, než je v tomto období obvyklé.

V první únorové dekádě bude zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami. Začátkem měsíce bude sněžit jen na horách, postupně ale sníh pokryje i nížinu. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí od nuly do šesti stupňů, v druhé polovině první dekády od -3 až do plus 3 °C.

V druhé únorové dekádě bude počasí podobné. Sněžit ale bude jen na horách a celkově bude o trochu tepleji. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí od nuly do šesti stupňů, ke konci období kolem nuly. V noci může přituhnout na nulu až minus šest, postupně až minus osm stupňů Celsia.

Závěr měsíce bude oblačný, místy s přeháňkami, většinou dešťovými, od vyšších poloh sněhovými. Nejvyšší denní teploty -1 až 5 °C, ke konci období až 8 °C. V noci při sněhové pokrývce může naopak rtuť klesnout až na minus deset stupňů.