Evropský zatykač na Wolfa už nestačí, soud vydal i mezinárodní

Ostrava - Krajský soud v Ostravě vydal na uprchlého exposlance Petra Wolfa, který se už měsíce vyhýbá nástupu do vězení, mezinárodní zatykač. Policisté po něm pátrají už od 24. ledna, v únoru už na Wolfa vydal ostravský krajský soud evropský zatykač. Vydání mezinárodního zatykače naznačuje, že policie o Wolfově pohybu ví, nyní ho mohou policisté zatknout i mimo starý kontinent. Spekulovalo se o tom, že se může ukrývat v Dominikánské nebo Jihoafrické republice.

„Předseda senátu je v úzké spolupráci s policií. Činí úkony směřující k dodání odsouzeného do výkonu trestu odnětí svobody. Po vzájemné dohodě s policií vydal koncem měsíce března mezinárodní zatýkací rozkaz,“ řekla mluvčí soudu Lucie Bhömová.

Předseda senátu Miroslav Mucha, který Wolfa odsoudil a nyní spolupracuje na jeho nalezení, rozhodnutí nekomentoval. Pouze zmínil, že pro vydání mezinárodního zatykače byly splněny podmínky. Evropský zatýkací rozkaz se vydává při podezření, že hledaný je na území některého ze států Evropské unie. Pokud je toto nedostačující, je možné vydat mezinárodní zatykač.

Kriminalisté při pátrání po Wolfovi spolupracují s Interpolem, uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. „Pátrání pokračuje. Konkrétní místo, kde by se mohl hledaný muž nacházet, komentovat nebudeme,“ konstatovala.

Soud vydal na Wolfa mezinárodní zatykač (zdroj: ČT24)