SanceDetem.cz – pomáháme rodičům, ale i dětem, které neměly v životě štěstí

Praha – Nevíte si rady s dětmi a potřebujete pomoct? Nejste na to sami a nemusíte hned vyhledat pomoc psychologa. Potíže s učením či chováním, problémy v rodině, jak mluvit o rozvodu, jaký vliv má na dítě televize nebo jak pečovat o zdravotně postiženého či nemocného potomka… Odpovědi na tyto a mnohé další otázky lze hledat na portálu Šance Dětem.

Informační portál SanceDetem.cz si za necelé dva roky své existence našel cestu k lidem: na začátku dubna oslavil 600 dnů od svého vzniku a dosáhl hranice 150 tisíc návštěv. Vznik portálu iniciovala Nadace Sirius.

Uživatelé nejvíc oceňují to, že na portále najdou nejen ucelené a ověřené informace, ale získají i tipy na související literaturu a zdroje a hlavně doporučení, kde rodiče najdou pomoc, a to včetně kontaktů na příslušná pracoviště, představuje webové stránky Hana Hoffmannová z Nadace Sirius.

Všechny články vznikají ve spolupráci s předními českými odborníky, jako jsou PhDr. Jaroslav Šturma, doc. Mgr. PaedDr. Jan Michalík, PhD., PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D., doc. MUDr. Bohuslav Mrzena, CSc., a mnoho dalších.

Cílem Nadace Sirius je pomáhat dětem, které neměly v životě štěstí. Hledá systematická a účelná řešení problémů dětí s důrazem na jejich prevenci. Maximálně využívá české a mezinárodní zkušenosti a příklady dobré praxe, spolupracuje s předními odborníky. Za dobu svého působení podpořila nadace řadu projektů zaměřených na ohrožené rodiny a děti, dále také iniciuje kampaň chodicilide.cz