Kavárna POTMĚ vyjíždí na další turné po Česku

Praha – Netradiční Kavárna POTMĚ se vydává na své druhé celorepublikové turné. Slavnostní zahájení proběhlo dnes v jednu hodinu v Praze na náměstí Míru. Mezi prvními, kdo ochutnal kávu, byla patronka projektu Aneta Langerová a další známé osobnosti. Pojízdný autobus, ve kterém obsluhují nevidomí číšníci, bude v Praze do 16. května, pak vyjede do Zlína, Ostravy a dalších měst. Plán cesty najdete zde.

Návštěvníci si v 18,5 metru dlouhém autobusu vychutnají nápoje v naprosté temnotě. Mohou si tak vyzkoušet, jaké to je, být bez zraku. Návštěva Kavárny POTMĚ vyjde na 170 korun, které putují do sbírky Světluška na pomoc nevidomým. Jako vzpomínku na nevšední zážitek si lidé odnesou hrneček. 

U vchodu do kavárny si návštěvníky převezmou průvodci, kteří je dovedou na místo. V autobuse je šest kójí. Každá z nich je s jiným čalouněním a má jiný tvar i jméno. Je tak možné posedět třeba v Námořnické kajutě, Divadelní lóži či Půlnočním salonku. Podle personálu si hosté mohou interiér „prohlédnout rukama“. K dispozici je i hosteska a barman. Mezi prvními se dnes nechali obsloužit například herci Pavel Liška, Saša Rašilov nebo Jiří Macháček a herečky Ivana Chýlková a Bára Hrzánová.

Kavárna Potmě
Zdroj: ČT24

Loni navštívil pojízdný autobus 11 míst a najel 3 000 kilometrů. Letos z Prahy vyrazí do Zlína, kde si v něm budou moci zájemci dát kávu na přelomu května a června. V červenci bude následovat zastávka v Ostravě a Liberci, v srpnu pak v Panenském Týnci a v září v Brně, Jičíně a Olomouci. Ti, kdo to do autobusové kavárny v Praze nestihnou, mohou zavítat do Kavárny POTMĚ na Ovocném trhu, která bude otevřena od 13. do 30. června.   

Jak můžete přispět:

  • návštěvou Kavárny POTMĚ
  • dárcovskou sms ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87777, pokud napíšete DMS ROK SVETLUSKA, bude se zpráva odesílat každý měsíc po dobu jednoho roku
  • zasláním peněz na konto 99999 99999/0100