Američan se údajně přiznal ke čtyřnásobné vraždě – kamarádce v SMS

Vídeň - Američan Kevin Dahlgren, který je podezřelý z vraždy čtyřčlenné rodiny v Brně, se údajně k činu přiznal v SMS zprávě zaslané své rakouské kamarádce. „Zabil jsem čtyři lidi, jsem teď na cestě do Vídně,“ mělo stát ve vzkazu, který mladý muž napsal během cesty z Brna na vídeňské letiště, odkud pak odletěl do USA. O obsahu zprávy informoval rakouský server Krone.at s odvoláním na české vyšetřovatele.

„Naši čeští kolegové nás informovali, že Američan poslal SMS, v níž ohlásil, že chce do Rakouska,“ řekl serveru mluvčí Rakouského kriminálního úřadu (BK) Mario Hejl. K obsahu zprávy se ale nevyjádřil.

Oběťmi vraždy se stali manželé a jejich dva téměř dospělí synové, kteří bydleli v Brně-Ivanovicích. Kdy přesně zemřeli a jak, se neví. Svědci hovoří o tom, že Američan usmrtil své příbuzné nožem. Pak prý jejich těla odnesl do garáže, zabalil do textilií a vše zapálil. Policie se ale zatím k případu nevyjádřila.

Dahlgren přijel do Brna počátkem května, u rodiny bydlel asi dva týdny. Podle informací deníku Bild se vyšetřovatelům svěřil, že během vraždění slyšel hlasy. Podle blízkých známých zavražděné rodiny měl mladík skutečně psychické problémy. Právě proto ho jeho rodiče poslali do Evropy, měl tady přijít na jiné myšlenky, najít nový smysl života.

Dahlgren byl zatčen ve čtvrtek na letišti ve Washingtonu. Soudkyně ho v pátek poslala do vazby. Česká republika se nyní bude snažit o jeho vydání, v případě, že americké úřady žádosti vyhoví, hrozí mu u českého soudu až doživotní trest.