Odešel Janoušek z Ora printu? Vůz, ve kterém boural, naznačuje opak

Praha – Luxusní automobil značky Porsche, ve kterém v březnu 2012 havaroval lobbista Roman Janoušek, patřil do vozového parku mediální společnosti Ora print a jeho SPZ odkazovala na Janouškovo datum narození. Informuje o tom dnešní Právo. Ora print (spojovaný především s nákladným vydáváním časopisu VZP Svět pojištěnce) Janoušek založil v roce 2000, podle vlastního tvrzení ale se společností nemá od roku 2002 nic společného.

K Janouškově nehodě došlo v březnu 2012 na Praze 4. Vlivný lobbista s vazbami na někdejšího primátora Pavla Béma (ODS) tehdy srazil jedenapadesátiletou cizinku a z místa nehody ujel. Policie ho dostihla a při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

Soud by měl proběhnout v červenci a deník Právo nyní s odkazem na znění obžaloby uvádí, že automobil, který Janoušek řídil, nepatřil jemu, ale mediální společnosti Ora print. Tu Janoušek založil spolu s Karlem Stejskalem jako S & J – MEDEA KULTUR, a. s., opustit ji měl v roce 2002.

Ora print:

Po Janouškově odchodu se stal předsedou představenstva Radek John. Současně došlo ke změně názvu na stávající Ora print. V roce 2004 Mladá fronta DNES informovala o tom, že právě Ora print vydává Všeobecné zdravotní pojišťovně (VZP) finančně nákladné časopisy Svět pojištěnce a Pohoda pojištěnce. Společnost stála i za drahou kuchařkou pro Lesy ČR. Čtěte víc.

List nyní dovozuje, že by nadále mohl být jejím majitelem, jen skrytý za anonymní akcie. Vychází z toho, že Porsche Cayene neslo v době nehody poznávací značku s Janouškovým datem narození. Podle informací obsažených v obžalobě měl od Ora printu automobil pronajatý.

„Je však málo pravděpodobné, že by jakýkoli jiný majitel firmy vybavoval svůj vozový park automobily s registrační značkou s Janouškovým datem narození,“ píše v této souvislosti Právo. „Jako stejně absurdní se jeví možnost, že by si na pronajaté auto Janoušek z rozmaru montoval vlastní poznávací značku,“ dodává s tím, že v tomto případě by mu navíc hrozila pokuta, protože SPZ se vydává vždy na konkrétní vozidlo.