Detektivové zkompletovali důkazy proti Dahlgrenovi. Na řadě je žádost o vydání

Brno - Jihomoravští kriminalisté shromáždili podklady pro žádost o vydání Kevina Dahlgrena, obviněného z několikanásobné vraždy v Brně-Ivanovicích. Spis dostal státní zástupce kvůli překladu do anglického jazyka. Žádost doplněnou o důkazní materiál pak pošle do Spojených států oficiální cestou ministerstvo spravedlnosti. Podle mluvčí úřadu Štěpánky Čechové by žádost měla být odeslána ještě tento týden.

„Materiál tvoří řada výslechů osob, výsledky expertiz a odborných zkoumání. Vycházeli jsme samozřejmě i ze zajištěných stop a oblečení, které nám americká strana vydala,“ řekla mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Spis už dostal dozorující státní zástupce, který jej musí prostudovat a také nechat přeložit do angličtiny. Čas na odeslání spisu s žádostí o Dahlgrenovo vydání má ministerstvo spravedlnosti do 23. července letošního roku. Čeští policisté k celé kauze nechtějí sdělovat podrobnosti.

Podle spisu americké prokuratury zemřeli jako první manželé - Dahlgrenova sestřenice Veronika a její manžel Martin. Dahlgrenova příbuzná v den své smrti ráno volala do školy, kde pracovala, že kvůli silným bolestem hlavy nepřijde do zaměstnání. Hodinky na těle obou obětí se zastavily v osm hodin. Dopoledne zemřel také jejich starší syn Filip.

Redaktorka Barbora Telferová o podrobnostech Dahlgrenova případu (zdroj: ČT24)

Během dne si vyměnil Dahlgren několik SMS zpráv s nejmladší obětí – Davidem. Podle jeho spolužáků se domlouvali, že si odpoledne půjdou zaběhat. Domů ze školy dorazil kolem půl jedné. Soused rodiny v čase mezi 12:30 a 13:00 slyšel hlasitý mužský výkřik. Tehdy poslední člen rodiny pravděpodobně zemřel. Těla tří obětí pak vrah přemístil do kůlny, kde se je pokusil zapálit. Doutnající oheň pozdě odpoledne upoutal pozornost sousedů. Když jej chtěli uhasit, našli těla obětí.