Exekutoři si brousí zuby na Krejčířovu honosnou vilu

Černošice - Uprchlému Radovanu Krejčířovi reálně hrozí, že přijde o luxusní vilu v Černošicích u Prahy. Soud zamítl jeho odvolání proti nařízené dražbě. České televizi to potvrdila mluvčí Exekutorské komory. Exekutoři už taky stanovili znalce, který má určit tržní cenu. Samo zabavení domu ale ještě není na pořadu dne, protože podnikatelovi právníci podali řadu námitek. Důvodem exekuce je neuhrazený padesátimilionový dluh.

Místo, kde Krejčíř bydlel, ale také místo, kde ho policie před osmi lety zatkla a odkud jí uprchl, se nachází v Černošicích. Čtyřpatrovou vilu s bazénem, kurtem na squash a obřím akváriem, ve kterém se svého času proháněl žralok, chce exekutor prodat kvůli padesátimilionovému dluhu. Jde o škodu, kterou měl podle soudu Krejčíř uhradit firmě Frymus za podvody s akciemi Teplárny Otrokovice. 

Rozsáhlá vila napsaná na Krejčířovu manželku je opuštěná už osmým rokem. Za tu dobu se do ní už dvakrát vloupali zloději. Sám Krejčíř v minulosti naznačil, že jeho žena chce dům prodat, mezitím ho ale zablokoval exekutor. Pořizovací cena českého sídla, které má vyhřívané venkovní schodiště a speciální klimatizaci v šatních skříních, byla zhruba 400 milionů korun.

„Dlužník podal odvolání proti rozhodnutí soudu, který zahájil exekuci, odvolací soud v této věci rozhodl, že exekuci potvrdil,“ uvedla mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová. Přestože exekutor určil znalce na odhad ceny domu, zatím se prodávat nemůže. „Dlužník dal námitku podjatosti znalce,“ řekla Báčová.

image_485607
Zdroj: ČT24

Sám Radovan Krejčíř teď žije v Jihoafrické republice. Jeho jihoafrický dům se svou rozlohou a vybavením v některých směrech podobá vile v Černošicích. Krejčíř České televizi řekl, že česká vila je napsaná na jeho manželku Kateřinu, a proto vnímá exekuci jako nezákonnou. „Myslím, že je to nesmysl z toho důvodu, že my jsme si s manželkou rozdělili společné jmění už v roce 1996,“ uvedl Krejčíř. 

Podle šéfa exekutorů se ale k rozdělení společného vlastnictví manželů nemusí v některých případech přihlížet. „Tím pádem je samozřejmě možné postihnout i dům, který je formálně napsaný na manželku,“ řekl prezident Exekutorské komory Jiří Prošek. 

Exekuce na Krejčířovu vilu (zdroj: ČT24)