Kuře rozdalo miliony ze sbírky, pomohou i postiženým trojčatům

Praha - Peníze ze sbírky Pomozte dětem podpoří více než padesát projektů. Vedle speciálních terapeutických programů pro mentálně postižené i pobyt v přírodě pro děti, které mají rodiče závislé na drogách. Přes deset milionů korun dostanou jednotlivé projekty už během listopadu.

O peníze se letos přihlásilo 182 projektů a individuálních žádostí. Podepsat se pod smlouvu o pomoci ale mohli jen ti, kteří prošli tříměsíčním výběrovým řízením.

Sbírka už například podruhé pomůže předčasně narozeným trojčatům z Újezdu u Brna. Tři kluci se bez cizí pomoci neobejdou. S asistentkou tráví průměrně deset hodin týdně. Rok pomoci vyjde na třicet tisíc korun. Peníze půjdou hlavně na masáže, cvičení nebo projížďky. 

Táborské centrum Kaňka dostane ze sbírky 350 tisíc korun. Umožní mu to zachovat všechny terapeutické programy. Mentálně postiženým dětem v Táboře pomáhá několik speciální terapeutů. Letos ale společnost získala od úřadů méně peněz, než doufala. Úspěch ve sbírce Pomozte dětem pomohl zachovat unikátní program.

Sbírkový projekt Pomozte dětem společně organizují od roku 1998 Česká televize a Nadace rozvoje občanské společnosti s cílem přispívat ke zvyšování kvality života dětí, ke kultivaci dárcovství, posilování společenské odpovědnosti firem a k rozvoji dobrovolnictví.

Příběhy pomoci dětem (zdroj: ČT24)