Krejčířova matka dostala pokutu za maření soudu

Praha – Matka Radovana Krejčíře Naděžda dostala pokutu 15 tisíc korun za to, že nepřišla k soudu. Ten řeší exekuci na Krejčířovu vilu v Černošicích. Úředníci ji obstavili už v roce 2011 a měla jít do dražby. Krejčířova manželka ale proti exekuci podala žalobu.

Vila v Černošicích je celá napsaná na manželku Radovana Krejčíře Kateřinu. Ta tvrdí, že si vilu pořídila za své vlastní peníze. Peníze údajně dostala darem od Krejčířovy matky Naděždy Krejčířové. 

Soud chtěl tuto informaci ověřit a Naděždu vyslechnout. Opět se to však nepodařilo, poněvadž se Naděžda k soudu již podruhé nedostavila. Za zmařené jednání dnes dostala pokutu 15 000 korun. Soud bude v březnu. 

Čtyřpatrovou vilu s bazénem, kurtem na squash a obřím akváriem, ve kterém se svého času proháněl žralok, chce exekutor prodat kvůli padesátimilionovému dluhu. Jde o škodu, kterou měl podle soudu Krejčíř uhradit firmě Frymus za podvody s akciemi Teplárny Otrokovice.

Rozsáhlá vila je opuštěná už osmým rokem. Za tu dobu se do ní už dvakrát vloupali zloději. Sám Krejčíř v minulosti naznačil, že jeho žena chce dům prodat, mezitím ho ale zablokoval exekutor. Pořizovací cena českého sídla, které má vyhřívané venkovní schodiště a speciální klimatizaci v šatních skříních, byla zhruba 400 milionů korun.

Radovan Krejčíř je od prosince ve vazbě v Jihoafrické republice, soud nižší instance mu propuštění na kauci zamítl. Krejčířovi právníci totiž nedokázali soud přesvědčit, že v Česku pravomocně odsouzený podnikatel nebude zastrašovat svědky a neuprchne z Jihoafrické republiky. Krejčíř spolu se třemi Jihoafričany čelí obvinění z pokusu o vraždu a z únosu.