Řidiči pozor, Lochkovský tunel se zavře

Praha - Obě tunelové trouby v Lochkovském tunelu Pražského okruhu budou přes víkend uzavřeny - dnešní desátou hodinou počínaje až do neděle 2. února 10:00. Objízdná trasa povede po Jižní spojce. Tunel poškodil v půli ledna hořící kamion, a tak je třeba provést zkoušky technických zařízení.

Tunel poškodil 13. ledna hořící kamion. Až doteď řidiči jezdili v jedné troubě obousměrně, druhá byla zavřena. Pokud zkoušky dobře dopadnou, tunelová trouba ve směru od D5 k D1 se otevře v neděli v 10:00, druhá pak bude následovat odpoledne.

„Silničáři ve spolupráci s hasiči budou testovat osvětlení, kabeláže, kamerový systém, dopravní značení, vzduchotechniku a funkčnost zabezpečení tunelu,“ popsala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová.

Řidiči budou muset uzavřený úsek objíždět po Městském okruhu, tedy přes Jižní spojku, Barrandovský most a dále ulicí K Barrandovu.

Od požáru polského kamionu je tunelová trouba ve směru od D1 k D5 uzavřena. Požár poničil vozovku i technické zařízení tunelu a dopravní značky. Škodu ŘSD vyčíslilo na zhruba šest milionů.