Češky v Egyptě mohla zabít elektřina

Ostrava - Šestatřicetiletou ženu a její osmiletou dceru z Karviné, které loni zemřely v hotelu v egyptské Hurghadě, mohl zabít elektrický proud. Uvedl to server iDnes. Podle jeho důvěryhodného zdroje policisté Kramného podezřívají z toho, že zatím blíže neurčeným způsobem navedl elektřinu do koupelny hotelového pokoje, kde rodina loni v létě trávila dovolenou.

„Ano, je to jedna z možných verzí. Myslím, že se vyšetřovatelé k této verzi přiklánějí,“ uvedl Kramného advokát Jaromír Richter s tím, že pro něj nebylo novinkou, že Češky nezemřely na otravu, jak se dříve uvádělo.

Variantu otravy vyloučil také Igor Dvořáček, přednosta Ústavu soudního lékařství Fakultní nemocnice Ostrava. „Informace o otravě jedy či rozleptání žaludku žíravinou jsou naprosto nesmyslné dedukce. Mluvil jsem s patologem, který obě pitval,“ řekl serveru. Nechtěl ale upřesnit, jak ženy zemřely. Původní verze, že byly v Egyptě otráveny, vycházely pouze z informací egyptské strany, česká policie příčinu úmrtí nikdy nekomentovala.

Primář Ústavu soudního lékařství 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Nemocnice na Bulovce Michal Beran připomněl, že se v případu hovořilo i o otravě kyanidy. „Kyanidy a elektrický proud jdou ale poměrně velmi dobře rozlišit,“ podotkl.

Matka i její dcera zemřely v egyptském hotelu Titanic Palace. Egyptská policie podezřívala kvůli jejich smrti Kramného a až do října musel zůstat v Egyptě. Moravskoslezská policie ho nakonec obvinila z vraždy a Kramný je od 20. února ve vazbě. Na vzetí do vazby podal stížnost ke Krajskému soudu v Ostravě.