Hodina Země ponoří do tmy Pražský hrad i ostravskou radnici

Praha - Pražský hrad, Žižkovská věž, věž ostravské radnice a veřejná osvětlení v dalších sedmdesáti městech a obcích dnes mezi 20:30 a 21:30 zhasnou. Připojí se tak k největšímu celosvětového happeningu Hodina Země. Akce chce upozornit na potřebu ochrany životního prostředí. Ve více než 150 zemích světa se ponoří do tmy přes sedm tisíc měst.

Akce Hodina Země se každoročně účastní nejznámější kulturní památky světa, například římské Koloseum, most Golden Gate v San Francisku, Eiffelova věž v Paříži nebo londýnský Big Ben. V loňském roce se k happeningu z českých obcí přidaly například Praha, Karlovy Vary, Opava a více než sto padesát dalších obcí.

Letos zhasnou v Praze Pražský hrad a Žižkovská věž, v Ostravě věž radnice a v dalších více než 70 obcích Čech, Moravy i Slezska veřejná osvětlení. V Ústí nad Orlicí pořádají zástupci města posezení s občany při svíčkách, v Kozlově bude lampionový průvod a ohňová show. Podle pořadatelů akce se připojila také řada firem.

Další informace najdete zde.

K letošnímu happeningu se ve dvou městech přidá také česká pobočka organizace Greenpeace. V Praze 8 bude od 19:00 v restauraci Mlsná Kavka pořádat přednášku Hodina Země? Proč? Přímo na Hodinu Země a vytvoří velký obrys České republiky ze svíček. V Brně pořádá dobrovolnická skupina od 20:00 diskusi o ochraně pralesů. Poté promítne dokument Zelená poušť o kácení deštných pralesů v Indonésii kvůli pěstování palmy olejné.

Hodinu Země letos podporuje také Spiderman: