Cestu do Opavy či Jeseníku zdrží uzavírka v Šumperku

Šumperk – Cesta z českého vnitrozemí do Jeseníku bude až do června komplikovanější. V Šumperku začaly práce na hlavní Jesenické ulici, kterou procházejí státní tahy I/11 a I/44. Uzavřen je proto právě směr od Zábřehu na Jeseník, respektive Opavu. Je zavedena objízdná trasa šumperskými ulicemi. Řidiči proto musí počítat se zdržením, cestující ve veřejné dopravě si zase musí zvyknout na pozměněné trasování některých spojů. Uzavírka Jesenické ulice potrvá do 31. května.

Jesenická ulice v Šumperku je jednosměrně uzavřena v úseku mezi křižovatkami s ulicemi M. R. Štefánika a Rooseveltova. Tranzitní doprava může uzavírku objet ulicemi Žerotínova, Dolnostudénská, Uničovská a Vikýřovická. Alternativní objížďka určená hlavně pro místní řidiče potom vede po ulicích M. R. Štefánika, 28. října, Masarykovo náměstí, Jeremenkova a Rooseveltova.

Šumperská radnice upozornila na možné komplikace, které se mohou ve městě zejména v prvních dnech uzavírky vyskytnout. „Řidiči si na ni budou muset zvyknout. Zdržení ale odhaduji jen na minuty,“ uvedl vedoucí radničního odboru dopravy Radek Novotný.

Uzavírka se dotkne také veřejné dopravy, největší vliv bude mít na MHD. Městské autobusy, které nyní zastavují u vlakového nádraží, budou odjíždět z autobusového nádraží.

Na hlavní silnici na Šumpersku probíhá současně i další uzavírka. V Rapotíně, což je hned za Šumperkem, pracují silničáři v části vozovky, proto je provoz veden kyvadlově jedním jízdním pruhem.