Lounský Jarní běh a Memoriál Lucie Náprstkové

Za krásného jarního počasí se v Lounech v neděli 8. března uskutečnil již 49. ročník Jarního běhu a 13. ročník Memoriálu Lucie Náprstkové v přespolním běhu. Tradičním pořadatelem je ASK Elna Počerady a trasa běhu byla i tentokrát vytyčena v dobroměřickém lesíku nedaleko Loun. Na start se postavilo celkem 217 běžců od těch nejmenších až po veteránskou kategorii.

Dorostenky ročníku 1998-1999 běžely závod jako Memoriál Lucie Náprstkové a loňské vítězství zde obhájila Carmen Beshirová z Adidas Boost Team, druhá skončila Adéla Civínová  z AK Most a třetí Tereza Poncová z AK Sokolov.

V hlavním závodě – muži vytrvalci (1995 a starší) na 7 800 metrů vyhrál Filip Žižka z AK Bílina před Mulugetou Serbessou z MUDr. Serbessa, s. r. o., a Janem Wagnerem z OMT Pardubice.

Velký obdiv si zaslouží nejstarší závodníci – nesmírnou popularitu má v Lounech Marie Polívková (roč. 1939) z AK Duchcov a také Josef Hlusička (roč. 1938) z Ligy Sokolovo. Oba v kopcovitém terénu uběhli trať 2 300 metrů pod dvacet, respektive osmnáct minut.