Ples na Suchém se vydařil

V obci Suchý na Boskovicku, v samém srdci Drahanské vrchoviny, se v sobotu 7. února v tamním penzionu konal tradiční vesnický ples, jak má být. Tentokrát pod názvem Ples žen. Všude okolo byl sníh a mráz, jak je v tuto dobu a v nadmořské výšce kolem šesti set metrů obvyklé. I tak si zdejší obyvatelé vyrazili do tmy zimního večera za povyražením. A že bylo vyprodáno, je tam vždy samozřejmostí.

Na venkově se lidé ještě nezapomněli společně bavit a nevysedávají jen doma u televize - v obcích drsné vysočiny, hlubokých lesů a prostých dobrosrdečných lidí se tradice dodržují.

Ples na Suchém
Zdroj: ČT24/Vladimír Ševčík

Všude pánové v oblecích, a kolem nich jejich něžné protějšky v nádherných šatech s překrásnými účesy. Pobavit se přišly všechny generace. Tančilo se za hudebního doprovodu pana Josefa Sekaniny. Podávala se zvěřinová kuchyně o několika chodech. Každý si tak mohl vybrat, zda se šípkovou, nebo se zelím snad i podle scénáře známého filmu. Ani tentokrát nechyběly balíčky se zákusky. Tombola byla doslova nabitá hodnotnými cenami. Nálada byla skvělá. Vždyť se také tančilo a zpívalo až do samého rána.

Text a snímky: Vladimír Ševčík, Suchý;

Zprávu zaslal - Luboš Sušil, Boskovice