Claudia Cardinalová slaví narozeniny

La Goulette (Tunisko) - Jedna z největších hvězd filmového plátna, italská herečka tuniského původu Claudia Cardinalová, dcera Italů ze Sicílie, zahájila svou kariéru v 17 letech vítězstvím v soutěži o nejkrásnější Italku v Tunisku. V tom samém období byla i znásilněna. Muž, který ji znásilnil, se stal paradoxně také jejím prvním milencem, se kterým se i přes svůj odpor k němu nějakou dobu intimně stýkala. Urazil její hrdost a ona se prý chtěla takto potrestat. Claudia je žijící legendou. Její kinematografie čítá na 150 filmů a role byly psány přímo pro ni.

Frnaco Cristaldi byl několik let její oporou 

Když Cardinalová zjistila, že je těhotná, pomohl jí její budoucí manžel Franco Cristaldi. Šéf společnosti Vides, se kterou herečka podepsala na počátku své hvězdné kariéry smlouvu, se postaral o to, aby se z celé záležitosti nestal skandál. Devatenáctileté Cardinalové našel místo na klinice v Londýně, kde mohla v ústraní porodit své první dítě.

Na začátku své kariéry dostávala herečka jen takové role, kde mohla plně využít toho, čím ji příroda vybavila. Taková byla například osudová láska Marcella Mastroianniho z Felliniho majstrštyku 8 1/2. Kromě krasavic typu Venuše z dobrodružné komedie Cartouche však byla Cardinalová schopná i mnohem náročnějšího, charakterního herectví.

Chrakteristyská je její překrásná tvář a drsný hlas

Velmi dobře si to uvědomoval například filmový mág Luchino Visconti, který ji obsadil do filmů Rocco a jeho bratři, Gepard a Hvězdy Velkého vozu. Claudia uspěla i za oceánem, kde natočila komedii Růžový panter a především pak nesmrtelný epos Sergia Leoneho Tenkrát na Západě.

Claudii Cardinalovou charakterizuje nejen její překrásná tvář, ale také typický drsný hlas. Mluví francouzsky, italsky, anglicky a španělsky. Během svého života se dvakrát vdala a porodila dvě děti. Má syna Patrika a dceru Claudii.