Vydařené soustředění lounských fotbalových přípravek

Fotbalovým příznivcům v Lounech nemusíme ani moc připomínat, že v nedávných dnech přešla družstva fotbalových přípravek z nedaleké obce Černčice do "sousedního“ oddílu FK Louny. Zhruba v polovině srpna proběhlo již pod novou hlavičkou nového oddílu soustředění všech přípravek a na to, jak to vypadalo, jsem se zeptal jednoho z trenérů Jiřího Stehlíka.

Jak soustředění probíhalo?

Hlavním iniciátorem soustředění byl Marcel Grund, který je zároveň i trenérem družstva ročníku 2000, asistentem mu je Jaroslav Kitler. Samozřejmě hlavní náplní byla nejen technika a základy fotbalu, ale i zábava a odpočinek. Další mužstvo je složeno z ročníku 2001, které trénuje Zdeněk Kubiska, asistentem mu je Václav Suchý, jinak i hráč A mužstva FK Louny. Nejmladší ročníky 2002 – 03 mám na starosti já (Jiří Stehlík, pozn. autora) a asistentem mi je Pavel Klimt.

Každé takové soustředění je náročné na organizaci.

To je pravda. Ve všech družstvech máme celkem 45 dětí a snad mohu říci, že se soustředění v Lounech povedlo a kluci byli spokojení.  Každé ráno přivezli rodiče děti na hřiště a na večer si je zase odvezli domů. Během dne nám pomáhaly maminky některých hráčů – paní Gruntová, Jáhnová a Hlouchová a velký dík za kvalitu jídel a vstřícnost si zaslouží i pan Bohumil Elznic z Restaurace Stromovka. Perfektní bylo i zajištění snídaní a svačin, a to díky Pekařství U Stolínů. Na letošním fotbalovém soustředění se udělalo mnoho práce a za všechny účastníky, děti i trenéry chci vyjádřit velké poděkování pro Marcela Grunda, který vše zorganizoval.

A hned po soustředění se lounské přípravce dostalo velké cti, když byla pozvána na mezinárodní turnaj do Prahy, který se uskuteční dne 30. srpna. Po vypadnutí Hradce Králové se zúčastní 1. ročníku Inter Viktoria Cupu 2009.  Turnaj pořádá Viktoria Žižkov v čele s Radkem Bejblem (trenér Viktoria Žižkov r.2000). A zde jsou účastníci turnaje - Viktoria Žižkov „A“ , Viktoria Žižkov „B“, FC Hlučín, ŠK Slovan Bratislava, FK Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, FK Admira Praha, AC Sparta Praha, FK Tábor, FK Ústí nad Labem, FK Louny, SK Benešov, SK Líšeň (Brno), Baník Most.