AVÍZO: Velikonoční veselice a program na sezonu 2010 v Mníšku

Hlavní sezona bude na zámku v Mníšku pod Brdy zahájena na Neděli Velikonoční tradiční Velikonoční veselicí s Kuřetem. Již po deváté nám bude pobíhat po nádvoří Kuře, které bude nabádat, abychom pomohli dětem. K tomu nám bude hrát hudba, nebudou chybět Pašijové hry, divadlo, boje šermířů. Dobře se najíme a děti se pobaví na dětských prohlídkách.

PROGRAM VELIKONOČNÍ VESELICE S KUŘETEM

9:00 Zahájení veselice a otevření řemeslného jarmarku

9:00-10:00 Živá hudba, country kapela Balzám na nádvoří zámku

10:00 Vystoupení skupiny historického šermu Alotrium

od 10.30 začínají prohlídky pro děti s výtvarným ateliérem

10.30 Velikonoční Pašijové hry v podání o.p.s. Magdaléna

11:00 – 11.30 Živá hudba, country kapela Balzám na nádvoří zámku

11.30 Divadelní pohádka pro děti, divadlo Kapsa

12:15 – 13.30 Živá hudba, country kapela Balzám na nádvoří zámku

13:30 Tři mušketýři, vystoupení historického šermu Alotrium

14:00 Divadelní pohádka pro děti, divadlo Kapsa

15:00 Piráti, vystoupení historického šermu Alotrium

Prohlídky zámku, speciálně určené pro děti začínají od 10.30. Po celou dobu veselice bude v ateliéru na nádvoří zámku probíhat výtvarné tvoření pro děti – Vyrob si slepičku nebo zámeckou památku. V celém areálu probíhá řemeslný trh a sbírka pro Kuře – Pomozte dětem.

Co dalšího zámek na sezonu připravil?

Zámek Mníšek pod Brdy chce být opět místem zážitků pro všechny. Připraveny jsou dvě horké novinky. Od 22. 5. otevíráme III. Prohlídkový okruh LOUTEK v severním křídle zámku. Představíme Tajemný svět podle Dagmar Renertové. Nechte se uchvátit tajemnem. Svět víl, vodníků, hejkalů, čarodějnic, čertů v podobě loutek v životní velikosti vám představíme i s jejich životními příběhy.

Pokud máte rádi bitvy nenechte si ujít 3.7. Obléhání mníšeckého zámku. Uvidíte vojenské ležení a zjistíte, jak to tenkrát  v pol. 17. století bylo doopravdy, když švédská vojska vyplenila mníšecké panství.

Vždy první a třetí víkend v měsíci jsou připraveny prohlídky pro děti. Jde o dva druhy prohlídek. Prohlídky během dne vždy třetí víkend a podvečerní prohlídky s pohádkovými bytostmi vždy první víkend v měsíci.

Další vybrané akce v roce 2010

15. května - Staročeské máje

5. června - Dětský den, večer na nádvoří zámku Ples – jak to bylo za první republiky?

25.- 27. června - Muzikál Noc na Karlštejně – výpravné představení s profesionálními herci + prohlídka zámecké zahrady s průvodcem – jak jsme rekonstruovali zámecký park

3. července - Obléhání mníšeckého zámku švédskými vojsky za 30leté války

4. - 6. července - Dětské hrátky – rodinný život mníšeckých pánů, jak vařili, stolovali, hračky, atd. - akce v zámecké zahradě – cesta zámeckou zahradou za poznáním minulosti

31. července  - 6. Mezinárodní festival flamengo

14. srpna -  Zdravý životní styl pro celou rodinu