AVÍZO: Letecká show modelů tryskových letadel

Největší letecká show modelů tryskových letadel Jets Over Czech 2010 se uskuteční tento víkend 10. – 11. července na modelářském letišti Modelcity v Hlubokých Mašůvkách u Znojma. Během dvou dnů se na šestém ročníku této největší tuzemské modelářské show představí řada obřích modelů tryskových letadel z České republiky a zahraničí.

„Modely tryskových letadel se v maximech pohybují rychlostmi mezi 200-400 km/h za doprovodu typického svištění proudových motorů. Každoročně jsou k vidění makety, které dokonale napodobují originální letadla, i speciály vyvinuté účelově pro dokonalé letové vlastnosti, takže jsou schopny letu od minimálních rychlostí až po ty, při kterých se tají dech,“ říká Jiří Písaříček z letiště Modelcity s tím, že akce se těší širokému zájmu odborné i laické veřejnosti, a každoroční divácká účast dosahuje kolem 1500 návštěvníků.

„Tato akce se již stala tradicí a každý rok se k nám sjíždí piloti z celé Evropy i ze světa. K vidění budou ukázky stavby i pilotního umění pravděpodobně nejnáročnější modelářské kategorie,“ říká dále Jiří Písaříček z letiště Modelcity.

Více na www.modelcity.cz