AVÍZO: Vzpomínka na prvního jahodáře v Čechách Rudolfa Strimpla

V sobotu 30. dubna 2011 se v Krňanech – Teletíně na statku Chlistov uskuteční vzpomínková slavnost na prvního jahodáře v Čechách, Rudolfa Strimpla. Akci s názvem 115 let pěstování jahod v Čechách pořádají: Obecní úřad Krňany – Teletín, Chlistov, SDH Teletín, sdružení Mezi řekami, Třebsín, Závist, Šejtovka, Vysoký Újezd, Netvořice a SDH obcí. Na oslavě budou přítomni prapravnuci Rudolfa Strimpla.

Program:

13.00–14.00 Příjezd hostů, požární zbrojnice SDH Teletín, prohlídkavýstavy historických foto ze začátků pěstování jahod a života Rudolfa Strimpla.

14.00 Vernisáž. Zbrojnice SDH Teletín. Slavnostní uvítání hostů, prohlídka míst, kde na Chlistově a v Teletině působil Rudolf Strimpl. Nově instalovaná soška sv. Floriána jako připomínka zakladatele místního Sboru dobrovolných hasičů Rudolfa Strimpla. Představení původní kroniky rodu Strimplů, kterou sestavila Helena Chodounská, vnučka Rudolfa Strimpla.

15.00 Teletín – Chlistov. Udělení Čestného občanství in memoriam Rudolfu Strimplovi za účasti současných členů jeho rodiny, hostů, českých a moravských jahodářů, za nástupu sborů dobrovolných hasičů z Teletína a okolních obcí. Slavnost proběhne u pamětní desky na statku, kde Rudolf Strimpl působil a pěstoval jahody.

16.00 Teletín – Chlistov. Přátelské posezení. Stavba májky, oslava „čarodějnic“, pečení selete.

Najdete nás: obec Teletín, okr. Benešov, ve středu obce u křížku.

www.mezirekami.cz

Václav Šmerák, předseda sdružení Mezi řekami