AVÍZO: Den hasičů a záchranářů v Trhovém Šěpánově

Druhý ročník Dne hasičů a záchranářů v Trhovém Štěpánově se uskuteční tuto sobotu 10. září 2011 v areálu místního fotbalového hřiště. Těšit se můžete především na ukázky zásahu při vyprošťování a hašení vozidla nebo slaňování ze záchranné plošiny. Kromě hasičských a záchranářských vozidel si budete moci prohlédnout vojenskou techniku. Chybět nebude ani populární přistání helikoptéry. Návštěvníci jistě uvítají i atraktivní vystoupení krásných vlašimských mažoretek, živou hudbu a dobré jídlo a pití.

Program o druhém zářijovém víkendu na Dni hasičů a záchranářů v Trhovém Štěpánově zahájí v 13:00 nástup sborů SDH, potom odstartuje soutěžní klání v požárním útoku Pohár hasičů, kterého se zúčastní asi dvacítka družstev. Ke každé takové slavnosti patří pohledné historické uniformy a technicky zajímavé historické stroje a pomůcky hasičů – ani o ně v Trhovém Štěpánově nepřijdete. Ke slovu přijde i mladá generace v Soutěži mladých hasičů. V 16:00 dokonce přistane na hřišti vrtulník.

  • Den hasičů - Trhový Štěpánov autor: Eva Vrzalová, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2856/285600.jpg
  • Den hasičů - Trhový Štěpánov autor: Eva Vrzalová, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2857/285602.jpg

V minulém roce organizovali štěpánovští hasiči tuto akci poprvé. Setkali se s velkým zájmem rodičů s dětmi, odborníků, laiků i fandů do hasičského sportu. Přijeli také návštěvníci, kteří se přirozeně zajímají o záchranářské dovednosti a vždy se rádi něčemu přiučí. Tento trend, který bojuje s lhostejností, agresivitou a neuvědomělostí, by chtěli štěpánovští hasiči ještě více posílit a Dnem hasičů a záchranářů v Trhovém Štěpánově podpořit v lidech přirozenou lidskou schopnost pomoci těm druhým ve fatálních situacích.

Eva Vrzalová