AVÍZO: Říjnové výstavy v Regionálním muzeu Mělník

Už 35 let je na území severně od Mělníka vyhlášena Chráněná krajinná oblast Kokořínsko. Toto výročí si Regionální muzeum Mělník připomene výstavou s názvem Ochrana přírody v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko. Výstava proběhne ve velkém sále Regionálního muzea Mělník. Vernisáž výstavy proběhne ve čtvrtek 6. 10. 2011 od 16 hod ve velkém sále muzea, v programu vystoupí děti z MŠ Zvoneček. Výstavu můžete navštívit od 7. 10. do 6. 11. 2011, muzeum je otevřeno vždy od úterý do neděle, 9 -12 a 12,30 - 17 hod.

Expozice představí návštěvníkům obecnou ochranu přírody v České republice formou zdařile ilustrovaných naučných panelů. K vidění budou živí zástupci kokořínské fauny, projdete se nočním Kokořínským dolem, kde vás budou doprovázet svým hlasem chráněné druhy našich sov. Seznámíme vás se zástupci vodních živočichů a zkusíte si postavit roubenku. Po schodech vystoupáte k Pokličkám, kde si budete moci osahat různé druhy pískovce. Atmosféra výstavy bude dokreslena fotografiemi a výtvarnými pracemi žáků ZUŠ Mšeno a MŠ Zvoneček.

CHKO Kokořínsko
Zdroj: ČT24/Renata Brtníková

„Poklady“ z muzejního depozitáře

Muzejní depozitář mělnického muzea skrývá všelijaké exponáty. Některé z nich jsou opravdovými „poklady“ hlavně pro muzejníky a vůbec milovníky starých věcí. Výstavu si můžete prohlédnout od úterý do neděle od 9,00 –12,00 a od 12,30 – 17,00 hod.

Zde uvidíte exponáty, které ještě nebyly vystaveny, protože jsou buď nově zapsané nebo téma ani jedné doposud připravené výstavy nebylo pro ně.

Přijďte se podívat, třeba zde najdete také exponáty od Vás nebo ty, které si pamatujete ze svého dětství!

Z Regionálního muzea Mělník
Zdroj: ČT24/Renata Brtníková

Den Středočeského kraje 28. 10.

Za symbolické vstupné 1,-Kč čeká na návštěvníky ve státní svátek, v pátek 28. října bohatý program. V malém sále si můžou prohlédnout výstavu „Poklady“ z muzejního depozitáře. Ve velkém sále muzea bude probíhat program k výstavě Ochrana přírody v CHKO Kokořínsko. Můžou také navštívit regionální expozici, vinařství, přírodu Mělnicka nebo staré mechanické hračky, a historické kočárky a vozítka.

V kavárně i ve vstupních prostorách budou k vidění výtvarné práce dětí ZUŠ Mšeno a MŠ Zvoneček Mělník k výstavě Ochrana přírody v CHKO Kokořínsko.

Otevřeno od 9,00 - 17,00 hod.

Renata Brtníková, Mělník