Fotbaloví fanoušci pochodovali za Lužánky

Brno – Nejvyšší pohotovost měla tuto neděli brněnská policie. Nejprve dohlížela na demonstrací fotbalových fanoušků, kteří uspořádali pochod z centra města k bývalému stadionu Za Lužánkami, aby dali najevo nespokojenost s jeho současným stavem. Večer pak čekaly desítky policistů na příjezd příznivců pražské Sparty na fotbalové utkání s Brnem.

Před patnáctou hodinou se před hlavní vlakové nádraží v Brně začaly sjíždět desítky fotbalových fanoušků. Fotbaloví příznivci chtěli projít městem až ke zchátralému stadionu Za Lužánkami, aby dali najevo nespokojenost s jeho současným stavem.

Asi tři stovky fanoušků prošly městem za neustálého skandování. Policisté se snažili zvládnout vypjaté situace hlavně při průchodu davu přes křižovatky a po silnicích. Fanoušci přišli do cíle své demonstrace, na stadion Za Lužánkami, krátce po šestnácté hodině. Organizátor pochodu fanoušků Michal Bartl vysvětluje důvod: „Já jsem tady začínal chodit na fotbal a byly to vynikající doby, chodilo čtyřicet až padesát tisíc lidí. Chtěl bych, aby se to vrátilo.“ Na konci pochodu si fandové připomněli, jaké to bylo skandovat v kotli, který je už šest let opuštěný. Mluvčí Městské policie Brno Denisa Kapitánčíková je spokojená: „Průběh je klidný, zatím nedošlo k žádnému narušení, doufáme, že to vydrží do konce.“

Akce se nakonec obešla bez vážných incidentů, řešit se ale bude v přestupkovém řízení na radnici, pochod totiž nebyl řádně nahlášen.

Vydáno pod