Manželský pár ze Vsetína skončil na ulici

Nikoliv kvůli dluhům, ale pro opakované výtržnosti skončila na ulici jedna ze vsetínských rodin. Manželský pár musel byt opustit ráno, rozhodl o tom soud. Vsetín je v boji proti problémovým obyvatelům nekompromisní, loni vypověděl nájem dvaceti dlužníkům.

V devět hodin ráno se vydali soudní vykonavatel, zástupce radnice, zámečník a parta stěhováků ke svému cíli. Marie a Zdeněk Mozolíkovi musí opustit svůj byt 2+1 bez náhrady. Podle mluvčí MÚ Vsetín Evy Stejskalové dlouhodobě porušovali dobré mravy v domě. Vytápěli sousedy, porušovali noční klid a devastovali majetek. Kdysi to byl spořádaný pár, v bytě to lze poznat už jen ze zažloutlé svatební fotografie. Nyní jsou s nimi už jen problémy. Nikoliv finanční - Mozolíkovi za nájem nedlužili a nedluží ani korunu. Razantní změně ve svém životě nechtěli dlouho uvěřit. Kde dnes budou spát, nevědí.

Vsetín je k problémovým nájemníkům nesmlouvavý. Loni rozeslal 20 výpovědí a snížil všechny dluhy za nájem o polovinu - z osmi na čtyři miliony korun, exekuce nebo zabavení majetku jsou účinné. Město je od proslulého vystěhování Romů na periférii stále pod přísnou kontrolou. Mluvčí Stejskalová zdůrazňuje, že úřad určitě nemůže slevit. Musí postupovat nekompromisně a všem měřit stejným metrem.

Podobně jako Mozolíkovi může už brzy dopadnout pětice dalších nájemníků. Neuhradili již více než tři měsíční nájmy.

  • Ilustrační foto autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/2/120/11991.jpg
  • Ilustrační foto autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/1/10/938.jpg