Hejtman Hašek daroval vůz hospici

Brno - Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek dnes oficiálně předal svou výhru z tomboly, vozidlo Ford Fiesta, hospici svaté Alžběty v Brně. Hašek se nechal oslovit několika občanskými sdruženími a organizacemi. Z nich potom s manželkou vybral, komu vůz daruje. „Obdrželi jsme zhruba dvacet žádostí od různých charitativních organizací o poskytnutí výhry. Nakonec jsme se rozhodli pro občanské sdružení Gabriela, které je provozovatelem hospice. Jednak nás velmi oslovila myšlenka poskytování domácí hospicové péče, jednak naše rodina již v minulosti služeb hospice využila,“ shrnul důvody, proč vůz připadl právě občanskému sdružení Gabriela hejtman Hašek.

Vozidlo bylo hlavní výhrou na předvánoční tombole. Výhru v hodnotě více než dvě stě tisíc si řádové sestry z hospice musí vyzvednout samy. „Jak vidíte, nevezeme auto ani klíčky. Tu výhru jsme si nevyzvedli. Předali jsme certifikát občanskému sdružení, které doufám si vůz co nejdříve vyzvedne a vůz začně co nejdříve sloužit,“ dodal Michal Hašek.

Vedoucí lékařka Regina Slámová prozradila, k čemu bude vůz převážně využíván: „Řada našich pacientů si přeje trávit své dny - i když jsou nemocní - doma v péči rodiny. Proto jsme rozšíříli naše služby o službu domácího hospice. Auto bude sloužit především zdravotním sestrám.“

Předání vozu hospici (zdroj: ČT24)