Z obavy před exekucí se muž zabarikádoval v domě

Milíčovice (Znojemsko) - Až k vyhrožování střelnou zbraní, přivedla muže z Milíčovic na Znojemsku obava z exekuce. Obyvatelé obce zažili scénu jako z akčního filmu. Do vesnice přijelo několik služebních aut a uniformovaných i neuniformovaných policistů a také zásahová jednotka z Brna s vyjednavačem.

Znojemští policité měli tohoto muže na základě soudního příkazu předvést k exekučnímu řízení. Ten však odmítl spolupracovat a hlídku přivítal se zbraní v ruce. Slovně vyhrožoval a mířil s legálně drženou pistolí a s prstem na spoušti přímo na policisty. 

Agresivní muž se ukryl ve svém domě i se svou manželkou a odmítal uposlechnout výzvy. Policisté nechali vyklidit okolí domu a přihlížející občany vykázali do bezpečného prostoru. Ke slovu se dostala zásahová jednotka s vyjednavačem.  Speciálně vycvičení profesionálové násilím vnikli do domu a využili momentu překvapení obou osob. Během úspěšného zákroku nedošlo k závažnému zranění.

Policie případ šetří pro podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Muži hrozí až pět let vězení.