Brno zažilo třetí ročník „Šalinění“

Brno - Mimořádně živo bylo dnes v podvečer ve vozech městské hromadné dopravy. Uskutečnil se tam totiž už 3. ročník mírně recesistické soutěže s typicky brněnským názvem - Šalinění.

Cílem závodu je zisk maximálního počtu bodů za projeté linky, zastávky a speciální bonusové zastávky převážně na území města Brna (zóny 100 a 101) a v jeho blízkém okolí. Každý závodník si sám volí svoji trasu a sbírá body podle její výhodnosti.

Registrace  začala v 15:00 hodin na vlakovém nádraží v Brně Králově Poli, odkud soutěžící vyrazili na jízdu městem. Během tří hodin měli nasbírat co nejvíce bodů. Za jízdu autobusem obdrželi tři body, za trolejbus čtyři a využít mohli i rychlíky nebo dálkové autobusy. Asi nikdo ale nezískal nejvyšší počet bodů - za lodní dopravu na brněnské přehradě, to bylo možné v předchozích ročnících, které se nekonaly v zimním období.

Šalinění - recesistický závod (zdroj: ČT24)

Akce, pořádaná Sdružením přátel Jaroslava Foglara Perpetum, získává na popularitě. Z Brna už se rozšířila i do Parahy a do Ostravy. Brněnského závodu se dnes zúčastnilo 26 závodníků.