Ubili a ukopali bezdomovce, půjdou na dlouho do vězení

Brno - Krajský soud v Brně poslal do vězení Dušana Haincla a Karolínu Průšovou za vraždu z loňského června. Dvojice v chatové osadě v Brně Králově Poli společně ubila pěstmi a kopanci bezdomovce Jaroslava Burdu. Motivem pro vraždu také bylo, že proti Karolíně Průšově svědčil u policie.

Soudce poslal Dušana Haincla, který byl v minulosti trestán za krádeže, na třináct let do věznice se zvýšenou ostrahou. Odsouzeného kromě výpovědí lidí přítomných v inkriminovaný den v chatce, kde byl bezdomovec napaden, usvědčily stopy krve na kalhotách. „DNA zajištěné stopy se shodovala s DNA zemřelého Jaroslava Burdy,“ řekl soudce.

Jaroslava Burdu jako první napadla Karolína Průšová, která od soudu odešla s trestem deseti a půl roku vězení. V chatce v ulici Podhájí nejprve muži nadávala, potom ho bila pěstmi do obličeje. Společně s Dušanem Hainclem ho pak vyvedla před chatku. Společně Jaroslava Burdu kopali do hlavy, na zhmoždění mozku zemřel.

Zuzana Zámoravcová, státní zástupkyně (zdroj: ČT24)

Na lavici obžalovaných seděl také Michal Rak, který se v chatové osadě v den vraždy pohyboval. Toho soud obžaloby zprostil, protože neměl důkazy, že by se na vrazdě jakkoli podílel. Navíc si spletl vraždu se rvačkou, která se stala předchozí den.