Začínají jarní práce na silnicích. Řidiči se musí obrnit trpělivostí

Brno - Provoz v Brně a okolí čeká další vlna dopravních omezení. Po zimní pauze začínají silničáři s dalšími opravami jedné z hlavních brněnských výpadovek - silnice první třídy směrem na Mikulov a Vídeň. Silniční pruhy mezi Brnem a Rajhradem podstoupí kompletní omlazovací kúru, řidiči zase další zatěžkávací zkoušku.

Stavební práce začnou na dvou samostatných úsecích. Přednostně se bude opravovat úsek ve směru na Rajhrad, což se dotkne především křižovatky Heršpická - Jihlavská. Po dobu oprav bude zrušeno pravé odbočení z ulice Jihlavské na Heršpickou ve směru na Rajhrad, nahrazeno bude pravým odbočením z ulice Jihlavské do ulice Vídeňské. 

S dalším omezením musejí řidiči počítat na mimoúrovňových křižovatkách. Například na křižovatce I/52 s dálnicí D1 budou po celou dobu oprav uzavřeny směry Ostrava - Brno a Praha - Brno. Zastávky MHD zůstanou na svých místech, vozidla linkové dopravy budou moci zastavit v opravované části silnice. Mimoúrovňové křižovatky Modřice a Modřice-jih budou opravovány postupně, aby nedošlo k omezení obslužnosti nedalekých průmyslových areálů. 

Začíná oprava silnice mezi Brnem a Rajhradem (zdroj: ČT24)

Přesné informace o organizaci dopravy najdou řidiči na webových stránkách www.r52.cz nebo stránkách brněnské správy ŘSD www.silnicenamorave.cz