Dnes začíná první Motosalon v Brně

Brno- Brněnské výstaviště bude příštích pět dní hostit největší motocyklový veletrh ve střední Evropě. K vidění budou stroje všech současných významných značek, nejmodernější motocyklové oblečení ale i legendární Velorex ve zbrusu novém kabátě. Organizátor Motosalonu, Svaz dovozců automobilů, minulé ročníky pořádal v Praze. Tamní výstavní plochy už ale požadavky organizátorů nesplňovaly. Nový pavilon P na brněnském výstavišti se nakonec ukázal jako nejvhodnější.

Veletrh doplní prezentace a autogramiády známých motocyklových závodníků nebo promítání filmů jako například dokumentu z Rally Dakar. Pozornost návštěvníků bude dnes v poledne poutat hlavně představení nového Velorexu, který se podle jeho konstruktérů od toho z padesátých let liší zejména silnějším motorem a tím, že je celokapotový. Na trh bude uveden pod názvem Velorex-x-trike.

Dnešek je určen odborníkům, další dny už je veletrh za sto korun přístupný široké veřejnosti. Kdo ale přijde ve čtvrtek a pátek od 17 do 20 hodin má vstup zdarma. Veletrh zatraktivní i sobotní motorkářská show v pavilonu V.