Aquapark v Uherském Hradišti se prodraží

Uherské Hradiště - Aquapark, o jehož ceně se vedly dlouhé diskuse, bude nakonec dražší, než se původně předpokládalo. Může za to střecha nad původním krytým bazénem. Po odkrytí izolace stavbaři zjistili, že kovová konstrukce je oslabená korozí. Jediné řešení zní - místo plánované opravy úplná výměna konstrukce za novou.

Městští radní dnes oznámili zvýšení nákladů o 7,5 miliónu korun. Ke smlouvě s dodavatelem už schválili dodatek. „V projektové dokumentaci nebylo možné postihnout ten úplný stav všech částí této konstrukce. Po zvážení jsme se rozhodli, že konstrukci vyměníme,“ vysvětlil starosta Uherského Hradiště Libor Karásek (ODS).

Zahájení stavby předcházely dva roky bouřlivých výměn názorů mezi zastupiteli. Hlavně opozici se nelíbil původní odhad nákladů přesahující 370 miliónů korun. Nakonec souhlasila s „nepřekročitelnou“ sumou 220 miliónů. Právě oznámené prodražení se jí nelíbí.

„Podle nás je střecha grunt. A pokud se zjistilo, že je ve špatném technickém stavu, tak se musí opravit. Pokud nebylo zjištěno dřív, že v takovém stavu je, tak si myslím, že něco se podcenilo. Doufám, že to byl poslední dodatek, který navyšuje cenu aquaparku. Budeme to sledovat,“ uvedl opoziční zastupitel Antonín Seďa (ČSSD).

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)