Řidiče zaskočil nový sníh

Brno - Celou jižní Moravu v noci a ráno zasypal nový sníh. Jeho výška místy dosahuje až do 5 centimetrů. Policisté od rána evidují větší množství dopravních nehod. Ty naštěstí nejsou vážné a obešly se jen s lehčími zraněními. Nejvážnější nehoda se stala po šesté hodině u Oslavan, kde po nárazu do stromu shořel osobní automobil. Řidič byl naštěstí jen lehce zraněn a podařilo se mu včas vůz opustit.

V Brně opět vyjely už po třetí hodině ráno na hlavní silnice sypače. K zajištění sjízdnosti spotřebovaly 190 tun posypového materiálu. Brněnské komunikace ale upozorňují řidiče na nutnost zvýšené opatrnosti na vedlejších silnicích, kde údržba často ještě nezačala.

Sněžit dnes má na jihu Moravy po celý den. „V tuto chvíli leží sníh na celém území jižní Moravy, sněhová vrstva se pohybuje od drobného poprašku až po přibližně 5 centrimetrů sněhu. Během dne by místy mohlo připadnout ještě 5 dalších centimetrů,“ řekl České televizi Petr Münster z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.